Jónásh beszél

Jónásh sokat beszél - s ki tudja mit?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

HTML

Hazudni viszont tudni kell!

2011.03.04. 08:09 | jonasblogja | Szólj hozzá!

 

Már megint Viszketek!
Félő, hogy valamilyen ismeretlen allergiám van, és ettől kapok viszketést. Vagy talán nem is allergia ez, hanem egy új kórság, ami nálam viszketegségbe tör ki. Van ez így, hiszen szomorúan tapasztalom, hogy egyre többen kapjuk el ezt a betegséget. Nálam viszketésbe jön ki, másoknál őrjöngésbe csap át, de akadnak olyanok is hazudni kezdenek!
Főleg politikusainkon, és sajtóbéli munkatársainkon tör ki, egyre hevesebben.
 
Mert olvasva az on-line sajtót, már a címből kitűnik, kiket is ért utol eme ragályos betegség.
Heller Ágnes filozófus asszony, a liberális politikusok nagy összeröffenésén – egyébként messze-messze túl az Óperencián -, egyszerűen kijelentette: Márpedig 2006. október 23-án, semmi sem történt. Á, dehogy! Békés, zsíros kenyéreszegetésnek voltunk tanúi azon jeles napon, s miközben a „jóságos” Gyurcsány miniszterelnök úr, térdelve imádkozott az 56-os mártírok emlékműve előtt a Megváltónknak könyörögve, az elesettek lelki üdvéért addig a békés felvonulás egy össznépi zabálásba tört ki, ahol olyan kelendő volt a zsír, hogy rendkívüli európai kvóta-szünetet kellett elrendelni a zsír importjára, illetve Makóról egy egész MÁV szerelvény elindítani a friss hagymával.
Az persze más, hogy a magyar ember szolgalelkű, aztán ez az össznépi öröm bizonyos atrocitásokba ment át, mert, hogy összeveszett azon a zsíros kenyéren, és nem csoda, hogy kiverték egymás szemét!
 
Van ez így, hiszen emberek vagyunk. Ám, a filozófus asszony elfelejtette mindez mellé elmondani, hogy Ő, azon az ominózus zsíros, kenyér-zabáló napon, nem volt idehaza, mert, hogy egyrészről nem is ehet zsírt, hiszen azt tiltja a vallása, másrészről pedig utálja a hagymát (ez valószínűleg nem igaz).
Na de mindegy!
Ám mert sokat ott az Óperenciás tengeren túl (ahol mindez megtörtént), sokan a politikusok közül nem szeretik hagymát, mégsem Heller Ágnes asszonyt kérték le az emelvényről, hanem Morvai Krisztinát! ű
Miért is ne? Kinek kell egy Morvai Krisztina, aki zsírt is eszik, meg a hagymát is szereti! Le vele!
 
Az természetesen egészen más lapra tartozik, hogy Krisztina asszony az igazat próbálta meg ecsetelni. Na, akkor mi van! Ő még nem kapta meg a kórt?… de ami késik, az nem múlik! Neki is meg kell tanulnia, hogy az „Igazság odaát van”!
Mert a hazugság szabaddá tesz! – ezt sem ismeri.
Emlékszem, még anno a Titói Jugoszlávia idejében valamikor a hatvanas években megkérdeztem a történelemtanáromat: ”Valóban Tito szabadkőműves, és narcisztikus egyéniség?”
Az öreg kizavarta erre az egész osztályt, engem a katedrához hívatott, és akkor pofonnal válaszolt, hogy még ma is csillog tőle a szemem. Majd rám nézett miután észhez tértem és csak annyit mondott:
„Tanulja meg fiam! Nincs igazság!”
Úgy tűnik Heller Asszony is hozzá járt történelemleckékre. Viszont az nagy kár, hogy a filozófusasszony nem kérdezett!
 
Jónash a ninivei

Címkék: hazudni tudni kell ám

A bejegyzés trackback címe:

https://jonash.blog.hu/api/trackback/id/tr292708988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása